Saradnja sa roditeljima

U vrtiću se provode različiti oblici saradnje s roditeljima:

  • roditeljski sastanci
  • individualne konsultacije s roditeljima
  • savetovanja
  • radionice

OBAVEZE RODITELJA PREMA VRTIĆU:

– osigurati pratnju deteta na putu od kuće do vrtića i obrnuto, s osobom starijom od 14 godina
– uvažavati savete vaspitno-obrazovnog osoblja vezanih za pravilan razvoj deteta
–uključivati se u različite oblike saradnje
–prijaviti izostanak deteta
– poštovati obaveze preuzete sklapanjem ugovora za tekuću godinu

DOLAZAK U VRTIĆ

Dolaskom Vašeg deteta u vrtić-jaslice postajemo saradnici. Dogovaraćemo se svakodnevno o mnogim stvarima i postupcima koji će pridonositi zadovoljstvu i napredovanju Vašeg deteta. Dete je zadovoljno ako je, između ostalog, čisto i uredno, te udobno odeveno i obuveno.

Zato Vas molimo da mu za boravak u vrtiću-jaslicama pripremite sledeće:

  • obuću za boravak u sobi
  • rezervnu odeću: veš, košulju ili majicu, pantalone, čarape
  • pidžamu i jastučnicu
  • jednokratne pelene (po potrebi za decu u jaslicama)

U prvim danima boravka u jaslicama-vrtiću dete će se lakše smiriti i utešiti, brže zaspati ako sa sobom ponese ono što mu pomaže, ono što mu je drago. Za malu decu to je najčešće cucla, flašica, jastučić, ćebence, krpica, neka igračka i slično. Većoj deci obično pomaže omiljena igračka ili neki drugi predmet za koji je vezano.

VAŽNI SAVETI I PREPORUKE

Da biste se lakše snašli u svakodnevnoj žurbi, povremeno zatečeni nekim iznenadnim problemom i možda Vam ne pada na pamet kome biste se obratili za rešenje ili je problem važan, a niste sigurni u njegovo rešenje informišite se i komunicirajte – PITAJTE VASPITAČE Vašeg deteta, koji će Vas uputiti na izvor željenih informacija ili Vam dati odgovor. Ne pitajte se je li to što im želite reći ili pitati pozitivno ili negativno. Za dobru saradnju važna je komunikacija, a vaspitačima i svim zaposlenima u vrtiću je važno saznati šta Vas muči da bi mogli delovati, naći rešenje problema. Iznimne situacije se lakše rešavaju kada čujete i mišljenje i viđenje drugih.